keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Hassuja kasvatuksia

Chili

Aloitin tämän chilin ksvattamisen jo keväällä 2014 asuessani Koskenkylässä. Taimi muutti kanssani ja talvehti sisällä keittiön ikkunalaudalla. Keväällä istutin chilin ulos kasvulaatikkoon aurinkoiselle seinälle. Vasta kesällä ymmärsin karsia chilistä ylimääräisiä oksia ja jätin siihen pelkästään varren ja kaksi latvaa. Ei kestänyt aikaakaan niin chiliä puki lukuiset kauniit valkoiset kukat ja kohta myöhemmin roikkui jo pieniä vihreitä hedelmiä. Hedelmät kasvoivat ja niitä tuli lähes joka kukkaan, mutta kun syksy tuli ja yöt alkoi olla viileitä, hedelmät oli yhä vihreitä. Kaivoin chilin ylös kasvulaatikosta ja istutin uudestaan ruukkuun. Toin kasvin taas sisälle keittiön ikkunalaudalle ja pikkuhiljaa hedelmät alkavat punertaa. Kohta meillä on ihan kypsiä punaisia isoja chilejä. 






Avokado

Aloitin toisenkin projektin. Yritän kasvattaa avokadon siemenestä avokadon taimia. Lukemani perusteella tämän pitäisi onnistua kohtalaisen helposti. Avokadonsiemenet lilluu nyt tukien varassa puoliksi vedessä, katsotaan tapahtuuko yhtään mitään vai onko lopputulos että kissat keksivät näistä oman leikin?     




Jääkaapin salaisuus

Onhan minulla vielä kolmaskin projekti menossa. Jääkaapissa on nektariinien siemeniä kylmäkäsittelyssä. Saavat olla siellä muutaman kuukauden ja sitten istutan. Jännää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti